‘Meer verslaafden door regeerakkoord’

Verslavingscentra zijn bang dat de kabinetsplannen met de zorg en de hypotheekrenteaftrek leiden tot meer verslaafden. Dat schrijft De Telegraaf.

Steeds meer mensen zullen geen uitweg meer zien uit hun financiële malaise en hun toevlucht zoeken tot drank en drugs, denken verschillende verslavingscentra. Mensen in de problemen lopen ook een groter risico op seksverslavingen en verslaving aan social media.

Sneller naar de fles grijpen
De Rotterdamse GGZ-instelling Ready for Change vreest meer verslaafden door de plannen van het nieuwe kabinet. “Neem bijvoorbeeld mensen die hun bedrijf kwijtraken of door financiële problemen hun woning moeten verkopen”, zegt directeur Richard van den Ende. “Vaak dronken ze al, maar door de problemen waarin ze zijn terechtgekomen, wordt sneller en vaker naar de fles gegrepen.

Ook directeur Dick Trubendorffer van de Amsterdamse GGZ-kliniek Crisis Care Trubendorffer zegt dat meer mensen door de crisis bewust verdoving zoeken. “Ze zullen vluchten in een schijnwereld op internet, maar ook hun heil zoeken in alcohol.” Maar de crisis heeft volgens Trubendorffer ook een gunstig effect: hij verwacht ook dat meer mensen hulp zullen zoeken om van hun verslaving af te komen.

Theo Smit van de Jellinek Minnesota in Amsterdam denkt dat de ‘nieuwe’ probleemdrinkers pas over zeven à acht jaar in de zorg terecht zullen komen. “Er kunnen best meer mensen zijn die naar de fles grijpen, maar het duurt vaak een tijd voor ze over de drempel van een instantie stappen.”

Bron: RTL Nieuws, 2-11-2012, http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/02/binnenland/meer-verslaafden-door-regeerakkoord.xml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.