Samen dingen doen is belangrijk voor een verslaafde

Ineke woont in een studentenhuis in Groningen en is bijna afgestudeerd. Aan een ketting om haar hals hangt een opvallend kruis. Ze komt over als een spontane meid. En, ze vecht al jaren tegen haar verslaving: blowen.

Sinds een paar maanden doet Ineke mee met een maatjesproject van Terwille, een stichting voor christelijke verslavingszorg. Zo’n vier jaar geleden klopte ze er aan om hulp. „Het liep uit de klauwen met mijn verslaving”, vertelt ze. „Ik kon het niet meer alleen aan.” Inmiddels gaat het een stuk beter. Maar of ze echt van haar verslaving af is? „Nee”, zegt ze heel beslist. „Daar kom je nooit van af. Het blijft op en neer gaan. Gelukkig is het nu wel meer op dan neer.”

Lees het hele artikel >>
(artikel is niet te lezen op zondag, deze website is die dag offline)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.